Adolphson & Falk

Adolphson & Falk

CYLAS SÅNG - en fjärde dedikation släppt. Dessutom fler datum på julturnén 2023!

Se fler datum och hitta biljettlänkar till julturnén ”Med Julen i Blodet” på sidan Spelningar.

Adolphson & Falk släpper sin fjärde dedikation 28 april.

Cylas sång är dedicerad till Cyla Trus och hennes barnbarn journalisten Helena Trus som i sin bok ”Ett kilo socker” från 2019 berättar om sin polskjudiska farmors öde under och efter andra världskriget.

Som fjortonåring valdes Cyla ut bland sina tre syskon att lämna sin familj i gettot för att, förhoppningsvis, överleva kriget. I sin ensamhet och förtvivlan återvände hon efter två år till hemmet i gettot men förvisades omgående igen. För att överleva tog hon nu sin polska väninna Janinas namn och identitet och utplånade därmed sig själv. Hon klarade sig medan resten av familjen förintades.

Mer fakta om sången
Cylas sång är komponerad våren 2022 för Adolphson & Falks medverkan i den föredragsserie som Julie Lindahl och Helena Trus håller om ”Förövare och offer”. Julies morfar var SS-officer i tyska armén under andra världskriget. Julie och Helena berättar historien om sina respektive mor- och farföräldrar men också om hur deras egna liv som barnbarn fortfarande påverkas av det som hände i det förflutna, för mer än 80 år sedan.

Fakta om inspelningen    
Inspelad av Anders Falk, juni – nov 2022.
Mixad av Dag Lundquist mars 2023
Mastering av Claes Persson, CRP Recording, mars 2023

Inspelningen är producerad av Tomas Adolphson, Anders Falk och Dag Lundquist

Text: Anders Falk
Musik: Tomas Adolphson och Anders Falk

Anders Falk: Sång, gitarr, arrangemang och programmering
Tomas Adolphson: Sång och gitarr

Bild: John Falk Rodén
Skivbolag: AF music AB
Distribution: Playground music AB

Biljetter släppta till sommarens Sessions-turné och A&F på scen på Skrikhult 19e augusti!

OM SESSIONS

Adolphson & Falk fick sina största framgångar med låtar som ”Mer Jul” och ”Blinkar Blå” och 2018 firade duon 50 år ihop. Det firades med längre jubileumsturné 2018-2019.

Under 2022 fyllde dessutom genombrottsalbumet ”Med Rymden i blodet” 40 år och hyllades då med en konserthusturné. I sommar är kultduon tillbaka med akustiska arrangemang på sina största låtar och är en tillbakablick på ett halvt sekel av hits, samarbeten och historier.

Välkommen till en kväll i nostalgins tecken hos oss på Sessions.

Biljetter:

3/8 Solliden Sessions

4/8 Tullgarn Sessions

18/8 Strömsholm Sessions

24/8 Rosendal Sessions

Adolphson & Falk på scen 19e augusti på Skrikhult!

BILJETTER UTE NU!

Ett halvt århundrade har de spelat tillsammans.

På 70-talet medverkade Adolphson & Falk i Melodifestivalen och var låtskrivare åt bland andra Barbro Hörberg och Anita Lindblom.

Greg FitzPatrick spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits.

Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges Radios båda 80-talssatsningar Eldorado med Kjell Alinge och Metropol med Niklas Levy och Ingvar Storm.

Vem minns inte Metropolsignaturen som varje fredag inledde helgen och av en skribent kallades för 80-talets nya helgsmålsringning? 2006 spelade duon in akustiska versioner av de gamla hits. Albumet döptes till ”Vidare”.

2018 spelade de för utsålda hus över hela Sverige med sin jubileumsturné. 2021 fyllde en av Sveriges mest populära jullåtar tillika bandets största hit ”Mer jul” 40 år vilket firades med video och en virtuell konsert till förmån för Barncancerfonden.
Live bjuder Adolphson & Falk på en tillbakablick fylld med ett halvt sekel av hits, samarbeten och inte minst historier.

Under de senaste turnéerna har lovorden haglat, oavsett om det har handlat om intima akustiska konserter eller stor scenshow med visuals och Greg FitzPatricks nya arrangemang på de största hitsen.

Liveskivan spelades in från turnén 2018 och släpptes hösten 2022. Då återvände Adolphson, Falk, bandet och Greg FitzPatrick till konserthusen igen!
Genombrottsalbumet ”Med rymden i blodet” och bandets största hit ”Mer Jul” firade 40 år 2022.

Adolphson & Falk fick sina största framgångar med låtar som Mer Jul och Blinkar Blå och 2018 firade duon 50 år ihop. Det firades med längre turnéer under både 2018 och 2019 samt en specialkonsert i samband med månlandningens jubileum på Kulturfestivalen i Stockholm 2019.

Konserten i sommar består av akustiska arrangemang på gamla låtar och är en tillbakablick på ett halvt sekel av hits, samarbeten och historier.