Adolphson & Falk

Adolphson & Falk

Foto: Ola Hedin

Foto: Ola Hedin

Adolphson & Falk, som precis avslutat turnén ”Med julen i blodet”, medverkar i TV4:s program ”Strålande Jul” som sänds kl 20:00 på julafton.

Det är även klart att den välbesökta turnén får en fortsättning 2023 och redan torsdagen 22 december släpptes de första städerna till turnén ”Med julen i blodet”.

I konserten framförs hela albumet ”Med Rymden i Blodet” i nya syntarrangemang i retrotappning av Greg FitzPatrick, som följer med på turnén och som spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar, som blev Sveriges första och största synthits.

Konserten, som består av två avdelningar, är även en tillbakablick på ett halvt sekel av hits, samarbeten, soundlandskap och inte minst historier!

Det är mycket synt – men även akustiska inslag!  Produktionen består också av nyskapande videos och en Syntkonstutställning signerad Greg FitzPatrick.

Övriga medverkande förutom Tomas Adolphson: Sång, gitarr och ukulele, Anders Falk: Sång och gitarr,
Greg FitzPatrick: Synthesizers, är: Dag Lundquist: Trummor och percussion Hans Loelv: Keyboard och dragspel och Magnus Marcks: Kontrabas

Både genombrottsalbumet ”Med Rymden i Blodet” och Adolphson & Falks största hit ”Mer Jul” firar 40 år! Det firar bandet med att turnera runt om i landet i december 2023!

Konsertnamnet ”Med julen i blodet” anspelar skämtsamt på firandet av dessa två höjdpunkter som blivit milstolpar i Adolphson & Falks karriär.

Adolphson & Falk, som fick sina största framgångar med låtar som Mer Jul och Blinkar Blå, fyllde 50 år som duo 2018! Detta firades med längre turnéer under 2018 och 2019 samt en specialkonsert i samband med månlandningens jubileum på Kulturfestivalen i Stockholm 2019.

Turnén spelades in och det efterföljande albumet döptes till ”Levande”, som släpptes både digitalt och på CD hösten 2022. Under samma höst släpptes även en jubileumsutgåva av ”Rymden i Blodet” i en begränsad upplaga av transparent blodröd vinyl.

Turnédatum 2023

Torsdag 30/11 – Scalateatern, Karlstad – Biljetter

Torsdag 7/12 – Vara, Konserthus – Biljetter

Fredag 8/12 – Göteborg, Stora teatern – Biljetter

Lördag 9/12 – Värnamo, Gummifabriken – Biljetter

Fler datum tillkommer. 

Med reservation för ändringar

Sagt om Adolphson & Falk

”De slog igenom brett med sin synthpop på 1980-talet. Nu har de arrat om och uppdaterat samma synthlåtar och gett sig ut på turné och man ler och blir varm i hjärtat”.
Ulrika Vallgårda, Norrbottens-Kuriren

”Hardcorefansen är med från start. Allsången går genom varenda låt, med rungande applåder och busvisslingar efteråt. Showen är väl genomtänkt, videoväggen blandas med Greg Fitzpatricks snygga syntkonst och fotografier genom Adolphson & Falks 50-åriga karriär. Både ljudet och ljusshowen ligger perfekt mot deras musik. Hjärnsynapserna går i ett euforiskt lyckorus”.
Christina Wernerson, Kultursidan.nu

”Publiken fick efter många, många års väntan äntligen höra låtar i sitt originalskick, även om vissa arrangemang hade förändrats något. Men grunden, med synthljuden från Gregs magiska maskiner fanns där. Publiken fick bland annat höra den singel som startade karriären för A-F, Blinkar Blå. Mycket av texterna från den tiden handlar just om datorer, rymden och mänskliga relationer.
Örebrokuriren ger högt betyg till Adolphson-Falks jubileumskonsert 50”.
K-G Ekblom, Örebrokuriren

Presskontakt:  Anette Ståhl anette@enmusamusic.com

070-718 01 20

Turnén produceras av MTA Production AB & Frihamnen Event

hilda@mtaprod.se 08 660 80 88, 070-440 85 00