Adolphson & Falk

Adolphson & Falk

Jubileumskonsert – 50 år – Dunkers Kulturhus

50 år och still going strong med ett helt nytt album och turné under 2018. Upplev en musikalisk tidsresa med en av Sveriges mest populära musikduos genom tiderna. Adolphson & Falks jubileumskonsert bjuder både på gamla godingar och nytt material från det kommande albumet 50. Det blir en hel del nytt men även en tillbakablick med ett halvt sekel av historier och oförglömliga hits på scen så som ”Mer jul”, syntsingeln ”Blinkar blå”, ”Ljuset på min väg” och ”1-0-0-1-0”, för att nämna några.

På 70-talet medverkade Adolphson & Falk i Melodifestivalen och var låtskrivare åt bland annat Barbro Hörberg och Anita Lindblom. Greg FitzPatrick spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits. Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges Radios båda 80-talssatsningar Eldorado med Kjell Alinge och Metropol med Niklas Levy och Ingvar Storm. Vem minns inte Metropolsignaturen som varje fredag inledde helgen och av en skribent kallades för 80-talets nya helgsmålsringning.

Tidigare har det framkommit att Greg FitzPatrick är med i konserten. Det stämmer inte och vi beklagar misstaget. Även i det kommande trycka programmet står det fel.

”Ett halvt sekel! Det låter mäktigt och nästan osannolikt. Men så är det! Vi har spelat och skrivit sånger ihop sen 1968 då vi möttes i FRA:s kasern i Rissne”, säger Tomas.

”Hur gick det till och hur blev det så? Det kommer vi att berätta under jubileumsåret på flera sätt. Det har varit roliga, spännande och givande år. Vi satsar väl på 50 till”, säger Anders.

Konserten ingår i DUNKERS BIG 5 som presentar kända och etablerade artister.

Plats: Konsertsalen

Entré: 350 kronor, 295 kronor med kulturkort, 200 kronor som student

Köp biljett direkt via Ticketmaster eller i Dunkers biljettcentral i receptionen.

Biljetter